Tallinn Design House avas Disainiöö 2024 raames fotonäituse ARTIST SERIES

Tallinn Design House avas Disainiöö 2024 raames fotonäituse ARTIST SERIES

24.09.2024

Eelmisel neljapäeval, 19. septembril, avasime Disainiöö 2024 raames Tallinn Design House’i esindusruumis fotonäituse ARTIST SERIES.

„Meil on hea meel olla taaskord Disainiöö satelliidiks ja tutvustada Eesti disaini. Igal aastal on see omamoodi väljakutse – milline sündmus, vestluspaneel või näitus võiks kõige rohkem publikut kõnetada. Sel aastal otsustasime osaleda projektiga ARTIST SERIES, mis tutvustab Eesti disainereid läbi nende töökeskkonna. Olgem ausad, kui portreteerida disainerit tema töökeskkonnas, avaneb ta hoopis teistmoodi kui tehiskeskkonnas. Oleme külastanud 20 disaineri töökoda ja kodustuudiot ning neid põnevaid hetki saab Tallinn Design House’i esindusruumis näha novembri lõpuni. Näitusega avame ka uue hooaja, mis on meie jaoks juba kaheksas. Meil on hea meel, et oleme nende aastate jooksul jõudnud Eesti inimeste teadvusesse ja südamesse,“ rääkis Tallinn Design House’i ja Tallinna Ettevõtlusinkubaatori juhataja Anu Lõhmus.

Lisaks näitusele oli külalistel ainulaadne võimalus osa saada ELLEN RICHARD’i brändi põnevast teekonnast.

„ELLEN RICHARD’i bränd sai alguse 2017. aastal, kui osalesin EAS-i mentorprogrammis. Brändi looming on suunatud naisele, kes hindab kvaliteetseid materjale ja väärtustab kodumaist disaini ehk teeb teadlikke valikuid. Alustavatel disaineritel soovitan kindlasti osaleda programmides, kus on koos ettevõtjad ja mentorid. Nagu mina käisin EAS-i mentorprogrammis ja Tallinna Ettevõtlusinkubaatoris. Kui oled samas programmis teise alustava ettevõtjaga, siis vahet pole, mis valdkonnas tegutsete, väljakutsed ja probleemid on kõigil samad. Kuidas teha kodulehte, kuidas efektiivsemalt turundada, kuidas leida juurde uusi kliente, kuidas hoida püsikliente jne. Mentoreid võiks julgelt kasutada mitte ainult alguses, vaid kogu teekonna vältel. Kui oled üksi asja sees, siis ei pruugi sa õigel hetkel aru saada, mis on õige ja mis on vale. Mentor, kes on kogemustega oma ala tipptegija näeb sind kõrvalt ja oskab olukorda värske pilguga analüüsida ning sind suunata,“ julgustas Kristi alustavaid ettevõtjaid.

Kes avaüritusele ei jõudnud, saab ARTIST SERIES näitust külastada Tallinn Design House’i esindusruumis Rotermanni 14 novembri lõpuni.

Fotod: Sirje Sinisoo